ΕΕ - ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ 27 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΔΥΣΧΕΡΗΣ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των 27 της Ευρωπαικής Ενωσης για τον επταετή προυπολογισμό 21-27.  


«Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία και πως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο».  Η διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι πολύ δύσκολη, και ιδίως μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αμέσως μετά το τέλος των συζητήσεων

Υπενθυμίζεται ότι πριν από επτά χρόνια, χρειάσθηκαν δύο Σύνοδοι Κορυφής της ΕΕ των 28 για την επίτευξη συμφωνίας επί του επταετή προϋπολογισμού.




Οι 27 έχουν χωριστεί σε  δύο  ομάδες που διαφωνούν για το ποσοστό συμμετοχής τους στο κοινοτικό ταμείο εξ αιτίας της μαύρης τρύπας που άφησε το Brexit, καθώς και για τους τομείς που θα περικοπούν πόροι. 

Δυσχερής η θέση της Ελλάδος

Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν από τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις και την κατεύθυνση που αυτές έχουν πάρει η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Οι περικοπές ή τα χαμηλά κονδύλια για πολιτικές κοινωνικής συνοχής, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), για το προσφυγικό-μεταναστευτικό την κλιματική αλλαγή και τις πράσινες πολιτικές πλήττουν άμεσα την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μείωση των κονδυλίων σε αυτούς τους τομείς καθώς για την κυβέρνηση αποτελούν μεγάλα πολιτικά αγκάθια στο εσωτερικό της χώρας.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ