ΤΑ McDONALDs ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΕ 5 ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ


Η αλυσίδα γρήγορων τροφίμων McDonald's ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία των επιχειρήσεών της, σε πέντε πόλεις της επαρχίας Hubei της Κίνας, απ΄όπου πιστεύεται ότι προέρχεται ο νέος θανάσιμος κοροναϊός. Η αναστολή τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή.



Η αλυσίδα εστιατορίων διαθέτει δεκάδες εστιατόρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Wuhan, η οποία θεωρείται ότι είναι το επίκεντρο του ιού.

Εκτός από το Wuhan, όπου έχουν εμφανιστεί οι περισσότερες λοιμώξεις, η McDonalds θα κλείσει εστιατόρια σε Ezhou, Huanggang, Qianjing και Xiantao. Η εταιρεία λέει ότι το προσωρινό μέτρο εισάγεται "για την υγεία των εργαζομένων και των πελατών και την ασφάλεια."




Σε μια δήλωση στην RT, η McDonald's είπε ότι τα εστιατόρια της λειτουργούν κανονικά σε πόλεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε αντίθεση με τις πέντε πόλεις της επαρχίας Hubei.

Οι κινεζικές αρχές έχουν τοποθετήσει αρκετές πόλεις σε αποκλεισμό, περιορίζοντας την κίνηση για πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων έχει πλησιάσει τους 900 και ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 26 και αυξήθηκε, χωρίς εμβόλιο μέχρι στιγμής.


Η διάδοση του ιού έρχεται καθώς η Κίνα γιορτάζει μία από τις μεγαλύτερες διακοπές του έτους, το εαρινό φεστιβάλ ή το κινεζικό νέο έτος. Σημαντικές πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, ακύρωσαν μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισαν τα τουριστικά αξιοθέατα


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ