ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η αυτοαποκαλούμενη  "Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης"  για άλλη μια φορά με γραπτή δήλωση, ζητά την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση  της Δυτικής Θράκης 



Σύμφωνα με την εφημερίδα Birlik, «η Ελλάδα, που μπορεί να συναντηθεί με τον Χάφτερ, μπορεί να συζητήσει τα δικαιώματα αυτονομίας και με τη Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης. Επιπλέον, δεν είμαστε αυτοί που κρατούν όπλο, απειλούν, αλλά κρατούν ένα στυλό και απαιτούν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναφέρουν στην επιστολή 

Αναλυτικά το κείμενο 

Δελτίο Τύπου από τη Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης

Ημερομηνία: 21.01.2020

Θέμα: OBTMM-009

Ως Σύνοδος Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει όλα τα δικαιώματα της Αυτονομίας μας, όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις μας.

Από τη μέρα που ιδρύσαμε τη Συνέλευση Διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα, η συνάντηση του Προέδρου της Ελλάδας, Παυλόπουλου, η οποία επέστησε την προσοχή στην 100ή επέτειο της μεταφοράς της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, και η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, αναμένει τώρα από την Ελλάδα να αποκτήσει δικαιώματα αυτονομίας. τίποτα δεν παραμένει.

Ο Πρόεδρος της Ελλάδας προσπαθεί να καταστήσει τη Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης κανένα δικαίωμα που απορρέει από άλλες συμφωνίες, θέτοντας το ζήτημα μόνο στη συμφωνία του 1923 στη Λωζάννη.

Η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρεώσεις με τις ακόλουθες συνθήκες σχετικά με τα μειονοτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων Τούρκων. 
Αυτές οι βασικές συνθήκες είναι:

1830 Πρωτόκολλο του Λονδίνου
 2 Ιουλίου 1881 Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης
 14 Νοεμβρίου 1913 Συνθήκη Ειρήνης της Αθήνας
10 Αυγούστου 1920 Sevres για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα

1923 Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να δημιουργηθεί η δυνατότητα των διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με την Τουρκία στη Λωζάνη, είπε στη συνέντευξη στα γαλλικά: «οργάνωση L'des communnautés hiérarchiqu reste να musulmanes est αυτόνομο. Τα οποία είναι σχεδιασμένα για κοινά σχέδια ". 
Σε μετάφραση: "Η ιεραρχική οργάνωση των μουσουλμανικών κοινοτήτων - αυτόνομων - είναι αυτόνομη. Ο Μουφτής διορίζεται από τις ίδιες τις κοινότητες ».

Ακριβώς ζητώντας από τον Παυλόπουλο, ο οποίος έμεινε στη συμφωνία του 1923 στη Λωζάννη: Απαγορεύετε τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού Βενιζέλου στη Λωζάνη;

Τον 21ο αιώνα η Ελλάδα είδε ότι η Δυτική Θράκη, η οποία άρχισε να μαθαίνει τα δικαιώματά της ευκολότερα χάρη στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και τεχνολογίας, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα κάτω από μια τέτοια σφιχτή διοίκηση χωρίς περισσότερα δικαιώματα αυτονομίας και οι εξηγήσεις του Παυλόπουλου για τη Δυτική Θράκη αποκαλύπτουν αυτή τη βιασύνη. .

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης ελήφθη από τη Βουλγαρία και δηλώθηκε ως περιοχή χωρίς κράτος, σύμφωνα με το άρθρο 48, Μέρος 3 της συνθήκης του 1919, Neuilly. Με τη συμφωνία που ονομάσαμε ως 1920 Ελληνικά Σεβρ, αφέθηκε στην Ελλάδα από ξένα κράτη μαζί με την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η Ελλάδα, η οποία δεν τήρησε τη συμφωνία με την κατάσχεση των δικαιωμάτων της αυτονομίας, ανοίγει το δρόμο για αυτοδιάθεση μαζί με τις γενιές της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που έπρεπε να μεταναστεύσουν από αυτήν την περιοχή.

Η Ελλάδα πρέπει τώρα να δει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες όπως η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης μέχρι το τέλος και ότι θα κερδίσουμε με κάθε κόστος την Αυτονομία μας.

Η Ελλάδα, που μπορεί να συναντηθεί με τον Χαφτέρ από τη Λιβύη, μπορεί επίσης να συζητήσει τα δικαιώματα αυτονομίας με τη Συνέλευση Διαπραγμάτευσης της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης. Επιπλέον, είμαστε το κόμμα που δεν κρατά ένα όπλο, δεν απειλεί, αλλά κρατάει ένα μολύβι και θέλει τα δικαιώματά του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δυτική Θράκη Μουσουλμανική μέλη της τουρκικής μειονότητας και των θεσμών στην Ελλάδα σχεδόν στο σύνολό τους, που εργάζονται σε αρμονία με την Τουρκία και την Ευρώπη, περιγράφει την στέρηση των δικαιωμάτων σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες και θα συνεχίσει να πει.

Έως τις 10 Αυγούστου 2020, περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα για τη λύση των δικαιωμάτων της Αυτονομίας μας. Ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι αναμένουμε πρόσκληση για συναντήσεις από την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ferruh ÖZKAN

Αυτόνομη Σύνοδος Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης Ιδρυτικό Πρόεδρο


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ