ERDOGAN - "ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ 60 ΕΤΩΝ"

Έγινε πραγματικότητα το όνειρο της Τουρκίας των 60 χρόνων, είπε ο πρόεδρος Ερντογάν κατά την παρουσίαση του πρώτου εγχώριου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της Τουρκίας


Το εγχώριο αυτοκίνητο του οποίο η Ομάδα Πρωτοβουλίας του Αυτοκινήτου της Τουρκίας (TOGG) θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2022 παρουσιάστηκε με την τελετή στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία που εκφώνησε στην τελετή είπε τα εξής:

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες σε μια ιστορική ημέρα, στην πραγματοποίηση του ονείρου των 60 χρόνων της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν είπε πως πάνω από 100 Τούρκοι μηχανικοί εργάστηκαν μέρα νύχτα και πρόσθεσε:

«Το όνειρο μας είναι να αποκτήσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ζυμωθεί με τον μόχθο των σχεδιαστών και των μηχανικών μας, θα παραχθεί με εγχώριες τεχνολογίες, θα κάνει το όνομα μας γνωστό στον κόσμο».




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως πλέον η Τουρκία δεν είναι μόνο αγορά των νέων τεχνολογιών αλλά μια χώρα η οποία τις παράγει και τις εξάγει.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο του εγχωρίου αυτοκινήτου θα αναγερθεί στο Γκέμλικ της Μπούρσα πάνω στην έκταση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε:

«Το όχημα μας δεν ρυπαίνει το περιβάλλον λειτουργώντας με μηδέν εκπομπές αερίου. Δεν λαμβάνει άδεια και εξουσιοδότηση από κανέναν, καθορίζουμε οι ίδιοι κάθε μορφής τεχνικά χαρακτηριστικά. Εμείς καθορίζουμε πλέον τους κανόνες του παιχνιδιού».




Ο Ερντογάν σημείωσε πως το 2022 θα είναι έτοιμη και όλη η υποδομή φόρτισης στην Τουρκία και τόνισε πως θα παράγουν το αυτοκίνητο με το πιο ευρύχωρο εσωτερικό, με τις υψηλότερες επιδόσεις και την πιο ευνοϊκή τιμή κατηγορίας του.

«Εμείς επιδιώκουμε μια παγκόσμια μάρκα. Όταν θα περάσουμε σε μαζική παραγωγή, θα έχουμε το πρώτο και μοναδικό μοντέλο SUV της Ευρώπης το οποίο σχεδιάστηκε από την αρχή ως ηλεκτρικό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν έκανε την πρώτη προ-παραγγελία για τον εαυτό του.





O Erdogan θα οδηγήσει το πρώτο ηλεκτρικο τουρκικό αυτοκίνητο 








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ