ΤΟ FACEBOOK ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟY

Πριν απο μερικές ημέρες , το Facebook ανακοίνωσε την απόκτηση μιας τεχνολογίας ανάγνωσης του νου που ονομάζεται CTRL-Labs. Το Facebook φέρεται να κατέβαλε μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά της εταιρείας.





Οι αντιδράσεις από το κοινό στην εξαγορά ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητικές - το τελευταίο παράδειγμα της δημόσιας αντίληψης του Facebook μετά από χρόνια σκάνδαλα μυστικότητας που αφορούν δεδομένα χρηστών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πιο πρόσφατο εγχείρημα του Facebook: συλλέγοντας τις σκέψεις, "είπε κάποιος. "Εννοώ ειλικρινά ποιος πιστεύεις ότι είσαι; Δεν διαθέτετε ήδη αρκετά δεδομένα;" είπε άλλος.

Η εταιρεία, CTRL-Labs, κάνει ένα βραχιολάκι που λέγεται ότι αποκωδικοποιεί ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλό σας. Φέρνοντας το βραχιολάκι, λέει η εταιρεία, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις σας.

"Έχετε νευρώνες στο νωτιαίο μυελό σας που στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στους μυς των χεριών σας λέγοντάς τους να κινούνται με συγκεκριμένους τρόπους, όπως για να κάνετε κλικ σε ένα ποντίκι ή πατήστε ένα κουμπί", δήλωσε ο Facebook VP Andrew Bosworth σε μια δημοσίευση στο Facebook που ανακοινώνει την απόκτηση. "Το βραχιολάκι θα αποκωδικοποιήσει αυτά τα σήματα και θα τα μετατρέψει σε ένα ψηφιακό σήμα που μπορεί να κατανοήσει η συσκευή σας, ενισχύοντας σας τον έλεγχο της ψηφιακής σας ζωής".

Λέγεται ότι το Facebook ξόδεψε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία που θα σας επιτρέψει να ελέγχετε τους υπολογιστές με το μυαλό σας

Συγκεκριμένα, το Facebook δεν είναι πραγματικά στην επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης (με εξαίρεση τη συσκευή Smart Camera της Portal). 
Το Facebook είναι ως επί το πλείστον επιχείρηση πωλήσεων διαφημίσεων και χρησιμοποιεί δεδομένα που παρέχουν οι χρήστες του για την εξουσία της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, η συσκευή που περιγράφεται παραπάνω λαμβάνεται ως ένας ακόμη τρόπος για το Facebook να συλλέξει δεδομένα χρήστη.

Το χειρότερο: Αυτή τη φορά, η συλλογή δεδομένων έρχεται απευθείας από τον εγκέφαλό σας.

Ο Charles Xavier από το X-Men. Disney σχολίασε
"Εννοώ ειλικρινά ποιος πιστεύεις ότι είσαι εσύ", είπε ένας χρήστης του Twitter στο Bosworth. "Δεν διαθέτετε αρκετά από τα δεδομένα μας; Άγιοι - αυτό είναι ακαθάριστο."

Αυτή η αντίδραση ήταν αντιπροσωπευτική των περισσότερων από τις αντιδράσεις στο tweet του Bosworth.

"Γιατί θα ήθελε κάποιος να δώσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας με την FB γνωρίζοντας την πρόσβαση στα δεδομένα του νωτιαίου μυελού;" ένας άλλος χρήστης απάντησε. "Πώς είναι αυτός ο τρόπος για να αλληλεπιδράσει κανείς με μια συσκευή; Με δεδομένες τις αποτυχίες της ιδιωτικής ζωής του , γιατί δεν πρέπει να είναι η διαίσθηση να αποφεύγουμε τα προϊόντα FB όσο το δυνατόν περισσότερο;"

Ένας χρήστης πήγε κατευθείαν στο σημείο: "Αυτό είναι τρομακτικό."

Οι εκπρόσωποι του Facebook δεν απάντησαν στο αίτημα του Business Insider να σχολιάσει τις ειδήσεις.

Συνολικά, οι αντιδράσεις αντικατοπτρίζουν μεγάλο μέρος του δημόσιου συναισθήματος που περιβάλλει το Facebook μετά από χρόνια διαμάχης για την ιδιωτικότητα των δεδομένων, τα οποία κυμαίνονται από σφάλματα μικρότερης κλίμακας έως το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου προσωπικά δεδομένα από περισσότερους από 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook αποκτήθηκαν λανθασμένα από τον πολιτικό εταιρεία αναλύσεων.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ