ΣΕΙΣΜΟΣ 7,2 ΣΤΗΝ ΠΑΠΟΥΑ-ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ

Ισχυρός σεισμός 7,2 σημειώθηκε  τη Δευτέρα 6 Μαίου 2019 στην Παπούα Νέα Γουινέα , σύμφωνα με το Κέντρο  Τσουνάμι  Ειρηνικού. 



Ο σεισμός χτύπησε σε βάθος 127 χιλιομέτρων περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη Bulolo στις 21,19 GMT τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική έρευνα ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Port Moresby περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές για σοβαρές ζημιές και το βάθος του επικέντρου του σεισμού σήμαινε ότι δεν υπήρχε απειλή για τσουνάμι.

"Δεν έχουμε ακόμα εκθέσεις" για σοβαρές ζημιές, δήλωσε  ο επιθεωρητής Leo Kaikas, διοικητής αστυνομικού τμήματος Bulolo. «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε την κατάσταση», είπε.

Το προσωπικό στο ξενοδοχείο Pine Lodge του Bulolo είπε ότι υπήρξαν πολύ μικρές ζημιές από αντικείμενα που έπεσαν από τραπέζια, αλλά τίποτα πιο σοβαρό.

Οι κάτοικοι της Lae, πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά, δήλωσαν ότι υπήρξε διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες περιοχές.

Υπολογίζεται ότι περίπου 110.000 άνθρωποι ζουν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το γραφείο της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Καταστροφών (Moresby) , δεν υπήρξαν  αναφορές ζημιών, αλλά οι ειδήσεις από τη ζώνη σεισμού θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνο για να φθάσουν.

"Αναμένουμε εκτιμήσεις", δήλωσε εκπρόσωπος της AFP.

Η σκληρή περιοχή των υψίπεδων της χώρας χτυπήθηκε από σεισμό μεγέθους 7,5 μεγεθών τον περασμένο Φεβρουάριο, που έθαψε σπίτια και προκάλεσε κατολισθήσεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 125 άτομα.

Η κλίμακα αυτής της καταστροφής δεν έγινε εμφανής για μέρες λόγω των κακών επικοινωνιών και της υποδομής της PNG.

Υπάρχουν τακτοί σεισμοί στην Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στο λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του ειρηνικού - ένα σημείο έντονης σεισμικής δραστηριότητας λόγω της τριβής μεταξύ των τεκτονικών πλακών.

Κατά μήκος της τάφρου South Solomon, μιας περιοχής του Ειρηνικού που περιλαμβάνει και την PNG, έχουν καταγραφεί 13 σεισμοί μεγέθους 7.5 ή και περισσότερο από το 1900, σύμφωνα με τα δεδομένα του USGS.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ