ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ LGBT ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


Δημοτικό σχολείο στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, διέκοψε τα μαθήματα LGBT όταν 600 μαθητές αποχώρησαν από τις τάξεις με τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους γονείς που αναστατώθηκαν από τα μαθήματα ομοφυλοφιλίας που «διδάσκονται επιθετικά» στα παιδιά τους



Σύμφωνα με το RT.com. το Κοινοτικό Σχολείο του Parkfield αναγκάστηκε να αναστείλει τα μαθήματα του «No Outsiders» μέχρι το Πάσχα, ενώ πραγματοποιείται διαβούλευση με τους γονείς. Οι εντάσεις μεταξύ σχολείου και γονέων έχουν κλιμακωθεί λόγω μιας σειράς που περιβάλλει τον τρόπο ζωής των LGBT που διδάσκεται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι γονείς ξέσπασαν με  απειλές εναντίον του βοηθού διευθυντή Andrew Moffat MBE, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει λάβει "δυσάρεστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" συμπεριλαμβανομένου ενός που προειδοποίησε ότι "δεν θα ζήσει για πολύ".

Το δημοτικό σχολείο, το οποίο έχει περίπου 740 μαθητές, βρίσκεται σε μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή. Έχει υποστεί πυρκαγιά από μουσουλμάνους γονείς για την εφαρμογή ενός προγράμματος ΛΟΑΤ που επιδιώκει να προκαλέσει ομοφοβία, διότι η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται αυστηρά στο Ισλάμ.

Σύμφωνα με το Alum Rock Community Forum, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τα μαθήματα από τους γονείς για λόγω  της επιθετικής προώθησης της ομοφυλοφιλίας» από το σχολείο.

Σε επιστολή προς τους γονείς, το διοικητικό συμβούλιο του Excelsior Multi Academy Trust, το οποίο διευθύνει το σχολείο, επιβεβαίωσε ότι τα μαθήματα θα σταματήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Το φόρουμ πρόσθεσε ότι παρά τις επανειλημμένες αναφορές, διαμαρτυρίες και το διάλογο που υποκινήθηκε από τους γονείς, αλαζονικά αγνοείθηκαν. "

Ο Moffat διεύθυνε το πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τα μαθήματα σεξουαλικής και μαθησιακής εκπαίδευσης (SRE).




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ