ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ BBC ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ"

Το αμφιλεγόμενο online άρθρο του BBC με τίτλο "Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας - οι Σλαβομακεδόνες" προκάλεσε σοβαρή αντίδραση σε πολλά μέρη της Ελλάδας.





Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για να τερματίσει μια 28ετή διαμάχη και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, διαμαρτυρήθηκε επίσης στο BBC για το δημοσίευμα που ισχυρίστηκε ότι υπήρξε μια καταπιεσμένη "μακεδονική μειονότητα" στη χώρα, η οποία εμφανίστηκε με την νεοπροσδιορισθείσα Βόρεια Μακεδονία, κάνοντας περισσότερους ισχυρισμούς για  μακεδονική υπηκοότητα, και την ταυτότητα. "

Στην ίδια γραμμή, η εξέχων Αθηναία δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο Σύλλογος Ατόμων "Πτολεμαίοι - Μακεδόνες", διαμαρτυρήθηκαν στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό με επιστολή που απευθύνθηκε στον Βοηθό Εκδότη του BBC, Τμήμα Ψηφιακών Επικαιροτήτων, Stephen Mulvey.

Η επιστολή της καταγγελίας έχει ως εξής:

Κ. Stephen Mulvey

Στις 24.2.2019 διαπιστώσαμε ότι δημοσιεύσατε ένα άρθρο με τίτλο
«Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας - οι Μακεδόνες Σλάβοι» στο περιεχόμενο, γίνεται αναφορά σε μια υπάρχουσα «μακεδονική» μειονότητα στη χώρα μας.

Λόγω των περίφημων ορίων της δημοσιογραφικής σας οργάνωσης, το άρθρο έκανε την περιοδεία του πλανήτη, οδηγώντας σε λανθασμένα στοιχεία λείανσης, προκάλεσε ιστορική πλαστογράφηση και προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου σύγχυση εις βάρος της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας στο αναγνωστικό κοινό σας. Πραγματικά, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιστορική ακρίβεια και σε κάθε περίπτωση δεν συνειδητοποιούμε πώς είναι δυνατόν να μην διερευνηθεί το truthof της γραφής που δημοσιεύσατε.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο την επιστολή 371 ακαδημαϊκών (παγκόσμιου μεγέθους στην πράξη) (http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html), το 2008 στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Obama, όπου  παρουσιάζεται η ιστορική αλήθεια. Ότι οι Σλάβοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους Μακεδόνες που ήταν Έλληνες. Η άνοδος, επομένως, ενός ισχυρισμού, στερείται παντελώς σοβαρότητας, όπως κάθε άλλης έκθεσης σχετικά με την ύπαρξη της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα περισσότερο «καταπιεσμένου», αλλά επίσης στερείται πραγματικής σχέσης μεταξύ της σλαβικής ιστορίας και των Μακεδόνων που είναι εθνικά Ελληνικά.

Για τη μεγάλη μας απογοήτευση, το άρθρο που φιλοξενήσατε αναφέρεται εξαιρετικά προσβλητικά και συκοφαντικά  για τους Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων  και ημών. Επηρεάζει βίαια το δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση και, μεταξύ άλλων, προσβάλλει το δικαίωμά μας να διεκδικούμε την προέλευση από τους προγόνους μας και να βλάπτει τη συνείδηση ​​των ιστορικών προσφύγων του έθνους μας. Συνεπώς, οποιαδήποτε ψευδή δήλωση της αλήθειας εις βάρος της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς μας είναι επιβλαβής προσβολή της προσωπικότητάς μας ως ολόκληρου του έθνους αλλά και στο επίπεδο του ατόμου.
Όπως μπορείτε να δείτε, κανένα πολιτισμένο έθνος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παραποίηση της ιστορίας του ή με οποιαδήποτε Ενημερωτική αναφορά γι 'αυτό.

Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν ήδη εκδώσει αποφάσεις μετά από απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο), που όλοι κατέληξαν αμετάκλητα για την έλλειψη μιας «μακεδονικής» μειονότητας, την απουσία ενός «μακεδονικού» έθνους, την απουσία μιας " Μακεδονικής "γλώσσας και μιας" μακεδονικής "κουλτούρας.

Η ύπαρξη όλων αυτών των δεδομένων δημιουργεί μια σειρά νομικών συνεπειών που απορρέουν από το δημοσιευμένο άρθρο και ως εκ τούτου περιμένουμε μια άμεση απάντηση που εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν σε δημοσίευση ενός μη ιστορικού άρθρου. Ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε, πώς σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την τεράστια προκλητική ηθική βλάβη που μας προκάλεσε .
Διαφορετικά, το δικαίωμά μας να προστατεύουμε αποτελεσματικά την προσωπικότητά μας σε ατομικό και εθνικό επίπεδο θα ασκείται νόμιμα και θα ακολουθείται από οποιαδήποτε άλλα νόμιμα νόμιμα μέτρα για την αποκατάσταση της σοβαρής ηθικής βλάβης που μας προκάλεσε.

Με την ελπίδα να αποκατασταθεί η αλήθεια

1. Ariadnι Νούκα
Δικηγόρος

2. Σύλλογος Ατόμων "Πτολεμαίοι - Μακεδόνες"




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ