ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΩ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SOROS

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων για να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κεντροδεξιά κυβέρνηση των Σκοπίων, σε συνεννόηση με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο  George Soros, σύμφωνα με στοιχεία από τα αρχεία της  Judicial Watch. 



Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών του Μπαράκ Ομπάμα στα Σκόπια, Jess L. Baily, εργάστηκε στο παρασκήνιο με το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros για να διοχετεύσει μεγάλα ποσά αμερικανικών δολαρίων για την υπόθεση, προκαλώντας παρέμβαση του Αμερικανικού Πρέσβη στις εγχώριες πολιτικές υποθέσεις κατά παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης  για τις διπλωματικές σχέσεις.

Οι ταμειακές ροές γίνονταν μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του ξαφνικά διεφθαρμένου Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), το οποίο είναι επιφορτισμένο με την παροχή παγκόσμιας οικονομικής, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Η USAID έχει διαθέσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια σε αριστερές ομάδες του Soros  στα Σκόπια από το 2012, σύμφωνα με έγγραφα και τουλάχιστον 9,5 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί από τον οργανισμό να παρεμβάσεις στις κυβερνητικές υποθέσεις των βαλκανικών χωρών την περίοδο 2016-2021. 

Η στάση του Κρατικού Τμήματος έχει γίνει πολύ σκληρή και η Judicial Watch έχει υποβάλει αίτηση για την απαγόρευση των αριθμών του νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA). Η Judicial Watch απεύθυνε επίσης αίτημα δημόσιου ελέγχου της USAID, επειδή τα προκαταρκτικά στοιχεία, που αποκτήθηκαν από διάφορες πηγές και στις ΗΠΑ και στα Σκόπια, φαίνεται να είναι ελλιπή.

Ακολουθεί η λειτουργία της παράνομης λειτουργίας, σύμφωνα με πηγές υψηλού επιπέδου στα Σκόπια και τις Η.Π.Α., οι οποίες έχουν παράσχει τα αρχεία της Judicial Watch ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας. 

Το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros, έχει ιδρύσει και χρηματοδοτήσει δεκάδες αριστερών, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στα Σκόπια, για την ανατροπή της συντηρητικής κυβέρνησης. Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των Σκοπίων που κλήθηκε πρόσφατα από την Judicial Watch στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πρόσφατα ως "στρατευμένος του Soros". Οι ομάδες οργανώνουν κινήματα νεολαίας, δημιουργούν ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης και διοργανώνουν βίαιες διαδηλώσεις για να υπονομεύσουν τα θεσμικά όργανα και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 

Μια από τις ομάδες του Soros χρηματοδότησε τη μετάφραση και τη δημοσίευση των "Κανόνων για ριζοσπάστες" του Saul Alinsky στα Σλαυικά. Το βιβλίο είναι ένα τακτικό εγχειρίδιο ανατροπής, παρέχει άμεσες συμβουλές για ριζικές διαδηλώσεις στο δρόμο και διακηρύσσει ότι ο Lucifer είναι ο πρώτος ριζοσπαστικός. Χάρη στον πρεσβευτή του Ομπάμα, ο οποίος δεν έχει αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο Τράμπ, ο θείος Σαμ κρατά τα χρήματα που διαρρέουν, ώστε οι ομάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσλαμβάνουν, επιβεβαιώνουν πηγές στα Σκόπια  και τις Η.Π.Α.

Με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων,  τα Σκόπια έχουν μια από τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει τον χαμηλότερο ενιαίο φόρο στην Ευρώπη, τους στενούς δεσμούς με το Ισραήλ και τις πολιτικές υπέρ της ζωής. Η χώρα δημιούργησε πρόσφατα έναν συνοριακό φράκτη για την καταστολή μιας κρίσης παράνομης μετανάστευσης που κατέπληξε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. 

Περίπου 10.000 και 12.000 παράνομοι αλλοδαποί διασχίζονταν καθημερινά στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα στο αποκορύφωμα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσε αξιωματούχος των Σκοπίων στο Judicial Watch και ο αντίκτυπος ήταν καταστροφικός. 

Αυτό είναι πιθανό να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Soros, έναν διάσημο υπερασπιστή των ανοιχτών συνόρων που πιέζει τη διεθνή διακυβέρνηση, για την υποβάθμιση της παγκόσμιας δύναμης των ΗΠΑ και την αύξηση της μουσουλμανικής μετανάστευσης. 

Ο Σόρος ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει και την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. 

Μόλις αυτό το μήνα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban, κατηγόρησε τον Σόρος για τη χρηματοδότηση ομάδων για να επηρεάσουν κρυφά την πολιτική της χώρας. "Τα μεγάλα αρπακτικά κολυμπούν κι εδώ στα εγχώρια νερά", δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν στην ετήσια ομιλία του στο έθνος. "Αυτή είναι η διασυνοριακή αυτοκρατορία του Τζωρτζ Σόρος, με τόνους χρημάτων και διεθνές βαρύ πυροβολικό".

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στα Σκόπια με τη βοήθεια της αμερικανικής χρηματοδότησης. Υπήρξαν αρκετές βίαιες διαμαρτυρίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες συντονίστηκαν από το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τις Η.Π.Α., σύμφωνα με πηγές της Judicial Watch. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το θέμα και έχουν ζητήσει απαντήσεις από τον Πρέσβη Baily, την USAID και το Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τυπικό τρόπο, το υπουργείο Εξωτερικών έχει περατώσει τις έρευνες και η USAID δεν ήταν πολύ πιο επικείμενη. 

Τον περασμένο μήνα, ο γερουσιαστής του Utah, Mike Lee, έστειλε στον Πρέσβη Baily επιστολή με ερωτήσεις που αφορούσαν την αποστολή των ΗΠΑ στη συμμετοχή των Σκοπίων στην πολιτική διαδικασία και τις συνδέσεις της με το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Soros. Είναι απίθανο ότι οι Αμερικανοί θα λάβουν απαντήσεις, ειδικά επειδή η Baily είναι μάλλον σε εξέλιξη. 

Το γεγονός παραμένει, ωστόσο, ότι εκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ έχουν ήδη δαπανηθεί για αυτή την παράνομη δραστηριότητα και ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες πρέπει να λογοδοτήσουν.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ