"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Με αφορμή την ερώτηση στη βουλή του κόμματος της Χρυσής Αυγής για το αίτημα των Σκοπίων για δημιουργία "Μακεδονικής Εκκλησίας" στην Πέλλα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια χώρα που  δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ένα δομημένο και πόσο μάλλον ένα αληθινό, σύγχρονο κράτος...



Ερευνώντας το θέμα της αποκαλούμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας", διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για μια κίνηση που εμφανίστηκε ξαφνικά σήμερα όπως αρχικά είχα υποθέσει.  Ηταν ένα από τα πολλά θέματα που οι κυβερνήσεις δεξιές και αριστερές έκρυβαν για χρόνια κάτω από το χαλί για τους δικούς τους λόγους βεβαίως η κάθε μία... Ανικανότητα, προδοσία, ξεπούλημα, δεβαριεστισμός, πείτε το όπως θέλετε, έτσι κι αλλιώς η ουσία δεν αλλάζει...

Το θέμα λοιπόν της "Μακεδονικής Εκκλησίας" είναι παλιό και η εκκλησία υπάρχει ήδη στην περιοχή με την ανοχή όλου του πολιτικού κόσμου, αλλά προφανώς και την έγκριση της τότε κυβέρνησης (1999)

Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή Αριδαία Πέλλας και μάλιστα με χρήματα Σκοπιανών οργανώσεων του Καναδά και της Αυστραλίας και του ιδρύματος Σόρος που εδρεύει στα Σκόπια. Θεμελιώθηκε το 1999 από τον πρώην αρχιμανδρίτη της ελληνικής Εκκλησίας Νικόδημο Τσαρκνιά

Εκτοτε και κάθε χρόνο η  εκκλησία των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων»  κατακλύζεται το Πάσχα από Σκοπιανούς, οι οποίοι με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι η περιοχή Έδεσσας, Νάουσας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας είναι κομμάτι της «Σλαβικής Μακεδονίας» και κατοικείται από μια μειονότητα των «Μακεδόνων».

Η  κάθοδος των Σκοπιανών όλα αυτά τα χρόνια ήταν ομαδική και οργανωμένη  τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Έδεσσας για να κάνουν Ανάσταση στην αποκαλούμενη από τους ίδιους «Μακεδονική Εκκλησία» Σφέτα Ζλάτκα (Αγία Χρυσή), που είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Βουλγάρα Αγία Ζλάτα, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1797 στο χωριό Σλάτινα όπως το αποκαλούν (Χρυσή) της περιοχής Αλμωπίας.


Το εσωτερικό της Σφέτα Ζλάτα

Σε όλα τα παραπάνω επικίνδυνα και απαράδεκτα,  δεν υπήρξε ποτέ, καμία επίσημη ελληνική αντίδραση, ενώ στα σχέδια των Σκοπίων είναι η δημιουργία στην Μακεδονία πολλών τέτοιων εκκλησιών με σκοπό  να αποτελέσουν εστίες  διεκδικήσεων των Σκοπιανών στην Μακεδονία.

Ο Τσαρκνιάς μάλιστα έχει αναγορευτεί σε αρχιεπίσκοπο "Αιγιακής Μακεδονίας" και έχει προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις για την επίσημη αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας Μακεδονικής Μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα.


Για όλα αυτά τα απίθανα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν πάντα σε βαθύ ύπνο, ή τουλάχιστον έτσι άφηνε να φαίνεται,  επιτρέποντας στην σκοπιανή προπαγάνδα να οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι το 2011 σχετική ερώτηση για το θέμα  είχε καταθέσει στη βουλή και το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη το ΛΑΟΣ χωρίς βεβαίως να υπάρξει απάντηση  Αντιθέτως το σύστημα κατάφερε να εξαφανίσει τον κ. Καρατζαφέρη απο την πολιτική σκηνή της χώρας...


Η πρόσφατη ερώτηση της Χρυσής Αυγής 


ΠΡΟΣ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



ΘΕΜΑ: «Ετοιμάζουν "Μακεδονική" Εκκλησία στο νομό Πέλλας»


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (αρ. φύλλου 41175/11-10-2018), φιλοσκοπιανοί με προεξάρχοντα γνωστό ιερέα υπέρμαχο των επεκτατικών βλέψεων της γείτονος, έχουν αποταθεί στις ελληνικές αρχές και πρόκειται να καταθέσουν εντός των ημερών αίτηση για την ίδρυση «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» με έδρα την Αριδαία στο νομό Πέλλας. Η Εκκλησία αυτή δεν θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε περίπτωση αποδοχής αυτού του αιτήματος, αυτό σημαίνει ότι αποτελεί προοίμιο για μελλοντική έγερση ζητήματος «μακεδονικής μειονότητος» στην Ελλάδα σε συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο εν λόγω σχεδιασμός σχετίζεται με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το κτήμα Προμπονά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με την οποία «το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν χρειάζεται άδεια από την Ελλαδική Εκκλησία για να ιδρύσει ναό στο κέντρο των Αθηνών».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ισχύουν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα; Αν ναι, θα υποστούμε τις συνέπειες της απόφασης του ΣτΕ που αφορούσε την αδειοδότηση ναού στην Αθήνα, υπαγομένου απευθείας στο Πατριαρχείο; Δημιουργεί ανάλογο δεδικασμένο η εν λόγω απόφαση;

Θα υπάρξει έγκαιρα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να αποκλειστεί εκ προοιμίου τέτοια πιθανότητα;

Αθήνα, 11/10/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ