ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν νωρίτερα σε ελληνικό έδαφος και κρατούνταν στο φυλάκιο της Εγνατίας. 





Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που έφεραν τον οπλισμό τους, εντοπίστηκαν από περίπολο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι δύο Τούρκοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ... έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε ελληνικό έδαφος κατά λάθος .

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την περιπέτεια των Κούκλατζη – Μητρετώδη, οι οποίοι ωστόσο έμειναν στις τουρκικές φυλακές σχεδόν έξι μήνες.

Η ελληνική πλευρά δεν επιθυμούσε αντίποινα και επέτρεψε στους στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από στρατιωτικές πηγές ως χαμηλής έντασης ενώ τόνισαν πως  δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών όπως αναφέρθηκε και δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ

Το επεισόδιο φαίνεται να είχε πρωταγωνιστές αρχικά τέσσερις Τούρκους στρατιωτικούς. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο και οι άλλοι δύο διέφυγαν.

Οι πρώτοι αμέσως μετά παραδόθηκαν στους συνοριοφύλακες που είναι αρμόδιοι για την φύλαξη των συνόρων. Όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. 

Η υπόθεσή εξετάστηκε εξονυχιστικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποδείχθηκε πως δεν είχαν πρόθεση να παραβιάσουν τα σύνορα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα χάθηκαν. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι φαίνεται να μην συνελήφθησαν μαζί, αλλά ξεχωριστά. Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ