ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Φωτιά εν πλω ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο  Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία,  στο γκαράζ του πλοίου, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
Στο πλοίο επέβαιναν 875 επιβάτες, 141 μέλη του πληρώματος, 80 φορτηγά και 152 ΙΧ.
Ο πλοίαρχος του επιβατηγού και οχηματαγωγού ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και επέστρεψε στον Πειραιά.
 Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανόν ξεκίνησε από κάποιο φορτηγό και ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αφού τέθηκαν σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.


Η Ανακοίνωση του Λιμενικού
«Λίγο μετά τις 12 το βράδυ ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για φωτιά στο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.«Στο πλοίο υπάρχουν  Εχει ξεσπάσει φωτιά στα γκαράζ», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού. Ο κ. Λαγκαδιανός διευκρίνισε ότι προς την περιοχή που πλέει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κινείται η φρεγάτα Λήμνος του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε ρυμουλκά σκάφη τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά, συνέχισε ο κ. Λαγκαδιανός.

   

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ