ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ BAPHOMET ΣΤΟ ARKANSAS LITTLE ROCK.


Οπαδοί του Σατανά γιόρτασαν τα αποκαλυπτήρια  αγάλματος που απεικονίζει τον Baphometσε  σε διαδήλωση έξω από το κυβερνητικό κτίριο του Αρκάνσας Little Rock.


Η γιορτή των αποκαλυπτηρίων διοργανώθηκε από την οργάνωση του ναού λατρείας του σατανά,  Η οργάνωση θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται στο σημείο.

Ωστόσο, το χάλκινο άγαλμα του Baphomet θα εκτεθεί προσωρινά.

Όμως, οι σατανιστές ζητούν να παραμείνει μόνιμα στο χώρο, επικαλούμενοι το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας που τους παρέχει το αμερικανικό σύνταγμα. Ειδάλλως, δήλωσε ένας εκ των διαδηλωτών, θα πρέπει να μην υπάρχει κανένα θρησκευτικό άγαλμα στην περιοχή.

Από το 2015 οι σατανιστές  ήθελαν να τοποθετήσουν εκεί το άγαλμα, αλλά δεν τους επετράπη με αποτέλεσμα να το αναγείρουν τελικά στο Ντιτρόιτ όπου εκεί τους δόθηκε η άδεια, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών.

Η τοποθέτηση του αγάλματος προκάλεσε διαμαρτυρίες από χριστιανούς, ενώ αντίδραση υπήρξε και από Ρεπουμπλικανό πολιτικό, που χαρακτήρισε την πράξη προσβλητική.

Μέχρι στιγμής, η οργάνωση των οπαδών του σατανά έχει στείλει επιστολή στους γερουσιαστές του Αρκάνσας για να έχει το άγαλμα μόνιμη θέση. Όμως, δεν έχει λάβει απάντηση.

Το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε στην περιοχή πέρυσι, μετά την έγκριση ενός νομοσχεδίου του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ.

Ωστόσο, σε λιγότερο από 24 ώρες από την τοποθέτησή του, ένας άνθρωπος οδήγησε το αυτοκίνητό του στο μνημείο, σπάζοντας το σε κομμάτια. Αποκαταστάθηκε στις αρχές του 2018, περιφρουρούμενο από φράγματα και σκυροδέματα.




Τι συμβολίζει το άγαλμα

Ο Baphomet είναι μια θεότητα που λάτρευαν οι Ναΐτες Ιππότες των Ναών που στη συνέχεια ενσωματώθηκε σε διαφορετικές απόκρυφες και μυστικιστικές παραδόσεις.

Το όνομα Baphomet εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αντίγραφα για την Ιερά Εξέταση των Ναϊτών Ιπποτών στις αρχές του 14ου αιώνα.

Από το 1856, το όνομα Baphomet έχει συσχετιστεί με μια εικόνα «Sabbatic Goat» που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο μάγο και αποκρυφιστή Eliphas Levi και περιέχει συμβολισμούς δυαδισμού, που λατρεύονται από σατανανιστές, καμπαλιστές και τέκτονες.

Ο ερμαφρόδιτος τράγος, συμβολίζει επίσης την υπογονιμότητα. Στο συγκεκριμένο άγαλμα, η σατανιστική θεότητα είναι πλαισιωμένη από ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που κοιτούν με δέος το άστρο του Δαυίδ, κάτι που προφανώς υπονοεί ότι η παιδική αθωότητα, αλλά και η τύχη και το μέλλον της ανθρωπότητας οφείλουν να υποταχθούν στην λατρεία του.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ