24000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

24000 λαθρομετανάστες πέρασαν απο τον Εβρο στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας




Σύμφωνα με τον Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στη δίωξη διακινητών, στην Ελλάδα καταγράφηκαν μέχρι και τις 8 Ιουλίου 24.000 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών, ένας αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Ένα άλλο σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι η αλληλεπίδραση ΜΚΟ και διακινητών, την οποία αναδεικνύει αδρά ο αυστριακός αξιωματούχος, λέγοντας: «Όσο περισσότερα πλοία των ΜΚΟ υπάρχουν σε μια περιοχή, τόσο περισσότερα και τα πλοιάρια με πρόσφυγες»

Η αύξηση των ροών στον Έβρο, που δεν περιλαμβάνεται στην περιβόητη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη μουσουλμανικών ΜΚΟ στην περιοχή δείχνει την γεωπολιτική στόχευση της Τουρκίας.

Και βεβαίως δεν χρειάζεται να αναρρωτηθούμε ποια είναι η θέση της ελλαδικής κυβέρνησης στο θέμα η τι  σκοπεύει να πράξει γι αυτό.  
Η θέση της για ανοικτά και ανεξέλεγκτα σύνορα είναι γνωστή και η τακτική της στην αντιμετώπιση του εγκλήματος επίσης....





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ