R. T. ERDOGAN - Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ

Σε απόλυτο κυρίαρχο αναδεικνύεται ο Regep Tagip Erdogan μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018 όπου σάρωσε σε ποσοστά τους αντιπάλους στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της Τουρκίας 



Ο θρίαμβος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ολοκληρώθηκε από την πρώτη Κυριακή, αφού ο «σουλτάνος» εξελέγη  θριαμβευτικά πρόεδρος της Τουρκίας με ποσοστό 52,55% για δεύτερη συναπτή θητεία. 




Επίσης, το κόμμα του, το AK, συγκέντρωσε το 53,61% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές. 




Ο πρόεδρος Ερντογάν κατέκτησε το σύνολο της εκτελεστικής εξουσίας, υποσκελίζοντας την αναζωογονημένη αντιπολίτευση του Μουχαρέμ Ιντζέ που συγκέντρωσε 30,4% και 37%, αντίστοιχα κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που παραμένει προφυλακισμένος από το 2016 κατηγορούμενος για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, συγκέντρωσε το 8% των ψήφων. Το κόμμα του κατάφερε να ξεπεράσει το 10% σε εθνικό επίπεδο, κάτι που του επιτρέπει να αναδείξει βουλευτές στο νέο τουρκικό κοινοβούλιο. 

Ο Ερντογάν, ο οποίος «βασιλεύει» στην Τουρκία εδώ και 15 χρόνια κι επανεξελέγη για νέα, πενταετή θητεία, πανηγύρισε τη νίκη του απευθυνόμενος τη νύχτα στους χιλιάδες συγκεντρωμένους οπαδούς του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του ισλαμοσυντηρητικού κόμματός του στην Άγκυρα, υποσχόμενος να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. 

«Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι η δημοκρατία, είναι η λαϊκή βούληση. Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι κάθε ένας από τα 81 εκατομμύρια συμπολίτες μας», υποστήριξε ο Ερντογάν, υπό τους πανηγυρισμούς του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, η Τουρκία θα εξακολουθήσει να «απελευθερώνει εδάφη στη Συρία» ώστε οι «φιλοξενούμενοί μας»–οι σύροι πρόσφυγες–να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια, ενώ διεμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία θα δράσει πιο αποφασιστικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.... 










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ