ΚΑΤΕΠΕΣΕ MIRAGE 2000 ΤΗΣ ΠOΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ -ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Ένα Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 9 μίλια ΒΑ της Σκύρου, ενώ  γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας

Συνεχής ενημέρωση

-----------------------------


Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, 34 ετών γεννημένος το 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας, ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου.

Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν πατέρας τριών παιδιών.



----------------------------------


Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 - 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία 
Το τραγικό νέο ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος 
Το μαχητικό χάθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο  
Το στίγμα του χάθηκε εννέα μίλια βορειοανατολικά του νησιού 



----------------------------------


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5.

Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.

---------------------------
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος μαζί με ένα ακόμα, είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, στο κεντρικό Αιγαίο.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη έχασε ξαφνικά επαφή, και κατέπεσε

Το περιστατικό συνέβη στις 12πμ.

Η Τουρκία με ανακοίνωση έσπευσε να αποποιηθεί της ευθύνης για το περιστατικό, μετά την εμπλοκή των μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών 

Σημειωτέον ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τα τουρκικά αεροσκάφη  αποτελούν  ένα  συνεχές και καθημερινό φαινόμενο  στο Αιγαίο με την Ελλάδα να έχει θρηνήσει συχνά αξιωματικούς της εξ αιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας ...




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ