ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ"

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την" Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου "(ΤΔΒΚ), ούτε και καμία άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία", λέει μια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 6 Απριλίου με τίτλο "Η.Π.Α. Σχέσεις με την Κύπρο ".



Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι από το 1964 υπάρχει μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής πλευράς που διατηρούν οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών.


"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν το status quo για την Κύπρο ως απαράδεκτο και υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας", αναφέρει η έκθεση.


Όσον αφορά την τουρκοκυπριακή πλευρά, η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τίτλο «2016 Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η Κύπρος - η περιοχή που διοικείται από Τουρκοκύπριους» της 3ης Μαρτίου 2017, αναφέρει ότι «Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνουν την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών , περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένες θέσεις λατρείας και εμπορία ανθρώπων. "


Άλλα προβλήματα που αναφέρθηκαν στην κατεχόμενη από την Τουρκία ζώνη είναι οι "διακρίσεις εις βάρος των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ και των διαζυγίων (LGBTI) απουσία συστήματος διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου ή προστασίας των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο · βανδαλισμό και απομάκρυνση των θρησκευτικών εικόνων από κενές θέσεις λατρείας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών που έχουν υποστεί βλάβη, κοντά στην κατάρρευση ή είχαν μετατραπεί σε άλλες χρήσεις. της διαφθοράς και της κακομεταχείρισης στους εκτελεστικούς και νομοθετικούς κλάδους · περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης · και την αποτυχία των αρχών να εισαγάγουν και να εφαρμόζουν επαρκή πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας. "




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ