Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΝΙ

Ασκώντας πλέον διεθνή τρομοκρατία η Τουρκία απείλησε την Παρασκευή, να βυθίσει το ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 12000 εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με την ανοχή όλων των διεθνών οργανισμών...



Όπως μεταδίδουν Κυπριακά ΜΜΕ στις 10 το πρωί το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000 προσπάθησε για ακόμα μια φορά να κινηθεί προς το οικόπεδο 3 της Κύπρου, με τη λήξη της ΝΑΥΤΕΧ που είχε εξαγγείλει η Τουρκία

Και πάλι όμως βρέθηκε μπροστά στα τουρκικά πολεμικά πλοία, έξι τον αριθμό, που είχαν παραταχθεί απο  το βράδυ της Πέμπτης 22/02/2018 και παρεμπόδιζαν το γεωτρύπανο Saipem 12000 να φτάσει στον προκαθορισμένο στόχο «Σουπιά»‘.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπετάνιος ενός από τα τουρκικά πολεμικά πλοία επικοινώνησε και πάλι με το Saipem 12000 και απείλησε ότι θα βυθίσει το πλοίο!Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan η Ιταλία έστειλε μια φρεγάτα που βρισκόταν στην Μεσόγειο ασκώντας καθήκοντα του ΝΑΤΟ για να προστατεύσει το ιταλικό γεωτρύπανο ωστόσο  η ιταλική φρεγάτα «βλέποντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην περιοχή άλλαξε τη ρότα της και κατευθύνθηκε στη Βηρυτό, ενώ η ΕΝΙ παραιτήθηκε "προσωρινά" από τις έρευνες στην περιοχή».

Ανώτατος αξιωματούχος ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του είπε στο πρακτορείο Dogan  ότι η πολιτική αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην Μεσόγειο είναι μεγάλο κέρδος και ότι για πρώτη φορά οι Ελληνοκύπριοι  ήταν απεγνωσμένοι. «Οι ελληνοκύπριοι δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την στήριξη που ήθελαν από τις ΗΠΑ και έμειναν μόνοι τους στην Μεσόγειο. Κατάλαβαν ότι χωρίς την Τουρκία και χωρίς τους Τ/Κ αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος στο πρακτορείο.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ