ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΜΑΡΡΑΣ

Παράνομο κρίθηκε με δικαστική απόφαση το σχέδιο ανάπλασης της Χειμμάρας στη Βόρειο Ηπειρο


Με απόφαση που εκδόθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου (06.12.17), το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνας κρίνει πολλαπλώς παράνομο και ως εκ τούτου... «απολύτως άκυρο» («absolutely null and void») το σχέδιο ανάπλασης της Χειμμάρρας.
Η απόφαση έχει βαρύνουσα σημασία καθώς πρόκειται για  εκείνο το πολεοδομικό σχέδιο με το οποίο οι αλβανικές Αρχές  σε σύμπραξη με τον δήμαρχο Γκέρκι Γκόρο μεθοδεύουν, από το 2015 , με σκοπό την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών στην αλβανική ριβιέρα.
Κρινόμενη ως «άκυρη»... η απόφαση της ανάπλασης, αποκηρύσσεται συνακόλουθα και η απόφαση με την οποία το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας είχε δώσει, προεξάρχοντος του ιδίου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, το πράσινο φως για την «άμεση» απαλλοτρίωση ελληνικών περιουσιών στην επίμαχη περιοχή το Φεβρουάριο του 2017.
Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ήταν στον απόηχο εκείνης της διοικητικής πράξης του δημάρχου Γκόρο, που είχαν επιδοθεί σε 19 οικογένειες Ελλήνων της Χειμάρρας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2016, τα πρώτα ειδοποιητήρια έξωσης.
Παρόλα αυτά,  υπήρξαν ελληνικές περιουσίες που κατεδαφίστηκαν στη Χειμμάρρα το περασμένο φθινόπωρο (με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση ενός βενζινάδικου). 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ