ΟΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ...ΜΑΣ !


Μια απροσεξία σε απόφαση σχετικά με διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών στον Δήμο Περιστερίου, η οποία μάλιστα κατά λάθος δημοσιεύτηκε και στη «Διαύγεια», ήρθε να μας θυμίσει αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουμε, σχετικά με το αδιάβλητο των διαγωνισμών του Δημοσίου. 



Η αναφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, που αναφέρεται στο κείμενο και που δημοσιοποιήθηκε και στην παράγραφο 9.3, κάνει το γύρο του διαδικτύου  εκθέτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου.
Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...».

Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».




Δηλαδή εκείνος που πρόσθεσε τη συγκεκριμένη σημείωση, ερωτά κάποιον υπεύθυνο «Κώστα», εάν ο συγκεκριμένος όρος καλύπτεται από κάποιους προμηθευτές που προφανώς θέλει ο ίδιος και κάποιοι άλλοι...
Η απίστευτη και πρωτοφανής γκάφα, φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι κατά τα άλλα διαφανείς διαγωνισμοί του δημοσίου...και εν προκειμένω του συγκεκριμένου Δήμου Περιστερίου. 

Με απάντησή του ο Δήμος Περιστερίου αποδίδει το περιστατικό σε τι άλλο, σε προβοκάτσια...
Η Ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου:

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη «Διαύγεια» όπως άλλωστε ήταν φυσικό, προκειμένου να διορθωθεί το επίμαχο σημείο.  
Αλλωστε ο Κώστας έχει ήδη πάρει το μήνυμα...



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ