ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ - "ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ"

Την επαναφορά της θανατικής ποινής για πέντε χρόνια ως μέσο αντιμετώπισης της εγκληματικότητος, προτείνει ο πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας 


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εθνεγερσίας Στρατηγό Γεώργιο Αυφαντή, η επαναφορά της θανατικής ποινής για τουλάχιστον 5 χρόνια στην Ελλάδα θα έχει προληπτικά - αποτρεπτικά αποτελέσματα στην ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Αυφαντή, η θανατική ποινή εφαρμοζόταν σε όλους τους λαούς της γης, από τα αρχαία χρόνια, ως προληπτικό μέτρο με σκοπό να περιορίσει την εγκληματικότητα που πηγάζει από την ανεξέλεγκτη οργή της  ανθρώπινης φύσης.  

Για τον έλεγχο αυτής της ανεξέλεγκτης οργής , αναπτύχθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων στις ανθρώπινες κοινωνίες και οι αντίστοιχες ανασταλτικές δυνάμεις, μέσω των θρησκειών αρχικά - που όλες λειτουργούσαν ανθρωπιστικά - και στη συνέχεια μέσω της θανατικής ποινής ως το πλέον αποτρεπτικό μέσο κατά της εγκληματικότητος.

Με την αποδόμηση όλων των θρησκειών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την κατάργηση της θανατικής ποινής, εκλείπουν πλέον τα δύο βασικά προληπτικά - αποτρεπτικά μέσα των κοινωνιών κατά της εγκληματικότητος.










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ