FORBES - ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 2016

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, παραμένοντας εδώ και αρκετά χρόνια την πρώτη θέση.


Το περιοδικό Forbes συνεχίζει να απαριθμεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ο Μπιλ Γκέιτς συνεχίζει να πρωτοστατεί στη λίστα αυτή. Σύμφωνα με τον Forbes, έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bill Gates ακολουθείται από τον Warren Buffett, παγκοσμίου φήμης επενδυτή και κύριο μέτοχο της Berkshire Hathaway. Ο πλούτος του ανέρχεται σε 75,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τρίτος, ο Jeff Bezos, ένας Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο. Έχει περιουσιακά στοιχεία 72,8 δισ. Ευρώ.

Στο νούμερο τέσσερα είναι ο Amancio Ortega, ένας Ισπανός επιχειρηματίας που ίδρυσε την εταιρεία μόδας Inditex, της οποίας το πιο διάσημο εμπορικό σήμα είναι η Zara. Περιουσιακά στοιχεία: 71,3 δισ. Δολάρια.

Πέμπτος είναι ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Facebook. Έχει 56 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Carlos Slim Helú είναι έκτος στον κατάλογο, με 54,5 δισ. Δολάρια. Είναι επιχειρηματίας του Μεξικού που έγινε πλούσιος, επενδύοντας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Στην έβδομη θέση βρίσκουμε τον Larry Ellison, ιδρυτή της Oracle, και τον διευθύνοντα σύμβουλό του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Oracle είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως, με 132.000 υπαλλήλους και πωλήσεις σχεδόν 38,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ellison έχει 52,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην όγδοη και στην ένατη θέση βρίσκονται οι αδελφοί Charles και David Koch, οι οποίοι μαζί διοικούν την Koch Industries, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέγεται ότι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία 48,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκαστη.

Στον αριθμό δέκα είναι ο Michael Bloomberg, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας λογισμικού, δεδομένων και μέσων ενημέρωσης Bloomberg L.P. Μεταξύ 2002 και 2013, ήταν επίσης δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Έχει 47,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump μετά την εκλογή του, έπεσε 220 θέσεις στον αριθμό 544, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ