LADY DIANA FRANCES SPENCER (1961-1997)


H Lady Diana Frances Spencer, ή αλλιώς η πριγκίπισσα του λαού, η Princess Di, γεννήθηκε την 1 Ιουλίου 1961 στο Park House, Sandringham, Norfolk, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο και βρήκε τραγικό θάνατο, σε ηλικία μόλις 36 χρ. στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι σε τροχαίο ατύχημα




Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γεννήθηκε στις 7:45 μ.μ. με βάρος 7 λίβρες 12 γραμμαρίων στο Park House, Sandringham, Norfolk, στην Αγγλία. 
Οι γονείς της ήταν ο Edward John Spencer και οι Frances Ruth Burke Roche, ο Viscount και η Viscountess Althorp, αργότερα Earl και Countess Spencer.
Βαφτίστηκε στην εκκλησία Sandringham στην πόλη Norfolk και το πλήρες όνομά της είναι η Lady Diana Frances Spencer 

Όταν ήταν 6 οι γονείς της χώρισαν και η μητέρα της παντρεύτηκε τον Peter Shand Kydd. Η Νταϊάνα έζησε με τον πατέρα της τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της και τον μικρότερο αδελφό της, τον Κάρολο.

Όταν ήταν περίπου 8, στάλθηκε σε οικοτροφείο. Μετά από αυτό, πήγε σε ένα άλλο σχολείο εσωτερική και τελικά σε ένα σχολείο στην Ελβετία, όπου μιλούσαν μόνο γαλλικά.

Όταν βρισκόταν στο τελευταίο οικοτροφείο της στην Αγγλία συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Πρίγκηπα Κάρολο. 

Μόνο όταν πέθανε ο παππούς της, κληρονόμησε τον τίτλο της κυρίας. 
Η Νταϊάνα έζησε σε ένα διαμέρισμα με συγκάτοικους και ήταν νταντά και δασκάλα, όταν ήρθε σε επαφή με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον πρίγκηπα Κάρολο.

Στις 29 Ιουλίου 1981 παντρεύτηκε τον γοητευτικό Πρίγκηπα  Κάρολο της Ουαλίας, τον μεγαλύτερο γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β '. 

Στις 21 Ιουνίου 1982 γεννήθηκε ο πρώτος της γιος - ο πρίγκηπας William Arthur Phillip Louis Windsor. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1984,  δύο χρόνια αργότερα, γεννήθηκε ο δεύτερος και νεότερος γιος της Diana - ο πρίγκηπας Henry Charles Albert David Windsor. 

Οπως είπε αργότερα, ο χρόνος που περίμενε τον Χάρι ήταν η καλύτερη στιγμή που είχε ποτέ στην κοινή ζωή της με τον Κάρολο 

Το 1992, χωρίζει με τον πρίγκηπα Κάρολο

Στις 26 Αυγούστου 1996, ο γάμος "Fairy-Tale" τελείωσε και επίσημα με την έκδοση του διαζυγίου. Έχασε τότε το προνόμιο να αποκαλείται η Βασιλική της Υψηλότητα. 

Το 1996 ερωτεύτηκε τον Dodi Fayed, γιο του ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Harrods στο Λονδίνο, μετά από μια πρόσκληση για φαγητό στο γιοτ Jonikal του πατέρα του.

Στις 31 Αυγούστου 1997,  ένα χρόνο αργότερα,  μεγάλο μέρος του κόσμου βρισκόταν σε κατάσταση πένθους - η αγαπημένη τους πριγκίπισσα πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με τον φίλο της Dodi Al Fayed, μαζί με τον οδηγό του αυτοκινήτου στο Pont D'Alma κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο μόνος επιζών ήταν ο σωματοφύλακας του Dodi, Trevor Rees-Jones.

Στις  6 Σεπτεμβρίου 1997 πραγματοποιήθηκε η κηδεία της , μόλις 9 ημέρες πριν από τα 13α γενέθλιά του Henry. Είναι θαμμένη σε ένα νησί στο προγονικό σπίτι της στο Althorp.

Η Diana ήταν στενή φίλη του Michael Jackson και του Elton John. Το "Κερί στον Άνεμο", το τραγούδι του John σχετικά με τη Marilyn Monroe, άλλαξε για να το ταιριάξει και το εκτέλεσε στην κηδεία της. Συμπτωματικά, και οι δύο γυναίκες πέθαναν στην ηλικία των 36 ετών.

Κάποτε αναφέρθηκε στην Camilla Parker-Bowles ως rottweiler.

Της άρεσε να ποζάρει σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία των υπέροχων πορτραίτων της 




Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού People Weekly με ρεκόρ 81 φορές. Το τεύχος "Goodbye Diana" (9/22/97) αύξησε τις πωλήσεις ύψους σχεδόν 3 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας τις υψηλότερες πωλήσεις στην ύπαρξή του.

Η Νταϊάνα σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στη μνήμη όλων ως η «Πριγκίπισσα του Λαού» και έτσι θα την θυμούνται πάντα 









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ