ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ήρθε να αντικαταστήσει το υπάρχον μετά απο 15 χρόνια κυκλοφορίας.





Το νέο χαρτονόμισμα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί απο την ευρωπαική τράπεζα, είναι διαθέσιμο από την Τρίτη, 4 Απριλίου  και έχει σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των τραπεζογραμματίων ευρώ.

Χαρακτηριστικό του νέου χαρτονομίσματος, είναι το ολόγραμμα με την προσωπογραφία της Ευρώπης, που είναι ορατό στο φως και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου.

Το παράθυρο με το ολόγραμμα αποτελεί πρωτοποριακή εξέλιξη στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων και δυσχεραίνει την παραχάραξη 

Περιλαμβάνει ακόμα έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία.

Στο νέο χαρτονόμισμα περιλαμβάνονται και οι νέες διευρύνσεις της ΕΕ και της Ευρωζώνης απο το 2002, με τη Μάλτα και την Κύπρο, ενώ το όνομα του ευρώ αναγράφεται εκτός των λατινικών και  των ελληνικών– και με κυριλλικά στοιχεία, ενώ τα αρχικά της ΕΚΤ εμφανίζονται σε δέκα, και όχι πια σε πέντε, γλωσσικές παραλλαγές

Τα παλαιά χαρτονομίσματα παραμένουν σε ισχύ και θα ανταλλαχθούν σταδιακά από τις εθνικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ