OROVILLE DAM -ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν κάτω από το ψηλότερο φράγμα των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή μετά τον κίνδυνο  επικείμενης κατάρρευσης του βοηθητικού υπερχειλιστή του φράγματος, προκαλώντας οποιαδήποτε στιγμή  πλημμύρες σε αγροτικές κοινότητες κατά μήκος του ποταμού Feather.

Το φράγμα είναι ακριβώς απέναντι  και στα ανατολικά της Oroville, μια πόλη με πάνω από 16.260 ανθρώπους.


Το Οroville dam χτίστηκε μεταξύ 1962 και 1968 και  είναι το ψηλότερο φράγμα στις ΗΠΑ, με ύψος 230μ, ξεπερνώντας το περίφημο φράγμα Χούβερ κατά περισσότερο από 12m.

Οι επιστήμονες λένε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να αποδοθεί στην αλλαγή του κλίματος και μόνο.  Δεν είναι μεμονωμένο συμβάν που μπορεί να αποδοθεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αλλά είναι βέβαιο πως η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Και την Καλιφόρνια σίγουρα βιώνει ακραίες μετά από πέντε χρόνια ξηρασίας, και τώρα  μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί.

Χιλιάδες άνθρωποι από Yuba County και Sutter County εκκενώνουν αυτή τη στιγμή τις τοπικές πόλεις και κοινότητες, με οχήματα δημιουργώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.









Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέει το φράγμα του Oroville 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ