ΚΙΝΑ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ H7N9


Η γρίπη των πτηνών H7N9 έχει μεταλλαχθεί σε ένα νέο στέλεχος στη νότια Κίνα, η οποία έχει αποδειχθεί πιο επικίνδυνη για τα πουλερικά, αλλά δεν αποτελεί νέα απειλή για τους ανθρώπους, όπως δήλωσαν την Κυριακή οι αρχές ελέγχου  και πρόληψης της νόσου της της χώρας, στο διαδίκτυο.




Η μετάλλαξη βρέθηκε τον Ιανουάριο σε δύο ανθρώπους που είχαν προσβληθεί απο τη  γρίπη των πτηνών H7N9  στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. 

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC Κίνα) επιβεβαίωσε πρόσφατα τη διαπίστωση και ανέφερε την υπόθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίνας CDC.

Ο γεωργικός τομέας έχει βρει επίσης τη μετάλλαξη σε τέσσερα δείγματα πουλερικών από το Guangdong

Βάσει της κοινής μελέτης με εμπειρογνώμονες από τον αγροτικό τομέα, στην Κίνα CDC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη "δεν κάνει τον ιό πιο μολυσματικό για τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή."

Οι Κινέζικες αρχές  για την υγεία και τη γεωργία,  θα συνεχίσουν να μελετούν την πηγή του μεταλλαγμένου στελέχους και των επιπτώσεών του, ενώ εντείνεται η παρακολούθηση για την ανίχνευση μεταλλάξεων περαιτέρω H7N9, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίνας CDC.

Η Κίνα έχει εντείνει τα μέτρα  πρόληψης της μετάδοσης H7N9 της γρίπης των πτηνών, η οποία έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 88 θανάτους από τον Ιανουάριο, ενώ έχουν αναφερθεί περίπου 271 περιπτώσεις ανθρώπινων λοιμώξεων .

Οι περισσότεροι άνθρωποι  που έχουν μολυνθεί  έχουν έρθει σε επαφή με πουλερικά ή νεκρά πτηνά. Μεταξύ αυτών ήταν και οι δύο ασθενείς από τη Guangdong.

Η γρίπη των πτηνών είναι γνωστό ότι μεταλλάσσεται εύκολα, και οι άνθρωποι ανησυχούν ότι μια μετάλλαξη μπορεί να καταστεί πιο μολυσματική για τον άνθρωπο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίνα CDC.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ