ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ DONALD TRUMP



Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται αύριο 20 Ιαναουαρίου η ορκωμοσία του νεοκλεγέντος 45ου Αμερικανού προέδρου Donald Trump



Αξίζει να σημειωθεί ότι την ορκομωσία θα περιφρουρήσουν χιλιάδες στρατιώτες, πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομικοί που θα  έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης μαζικά εντείνοντας τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον εκλεγέντα πρόεδρο. Πάνω από πέντε χιλιάδες πάνοπλοι στρατιώτες της αμερικανικής εθνικής φρουράς θα ακροβολιστούν γύρω από το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τραμπ.

Η συγγραφή της ομιλίας του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, για την τελετή ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του έχει ανατεθεί στο Στίβεν Μίλερ, ο οποίος  είχε γράψει  και  τις ομιλίες του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκεντρωθεί ποσό που ανέρχεται σε περίπου τα 90 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές δωρεές  που θα περιβάλλουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ποσό ρεκόρ καθώς είναι διπλάσιο των 43 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε η αντίστοιχη επιτροπή του απερχόμενου προέδρου Ομπάμα, το 2013, για την ορκωμοσία του, ενώ τα χρήματα που θα περισσέψουν θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αρκετές κρατικές υπηρεσίες έχουν προβλέψει την προσέλευση στις εορτασικές  εκδηλώσεις να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο


Την Κυριακή μάλιστα στην Ουάσινγκτον στήθηκαν οι εξέδρες,  οι καρέκλες πήραν τις θέσεις τους μπροστά από το Καπιτώλιο και έγιναν  οι τελικές  πρόβες  για την εκδήλωση. 



Ο Donald Trump σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε ότι η ορκωμοσία θα είναι «πολύ, πολύ ιδιαίτερη και πολύ όμορφη" και προέβλεψε «μαζική προσέλευση"

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς,  ενώ εκλεγμένος πρόεδρος όπως επισήμανε η ομάδα του, θα έχει την τιμή να ορκιστεί σε δύο Βίβλους που έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οικογένειά του όσο και για την χώρα.  Τη δική του Βίβλο του 1955  που προσέφερε η μητέρα του κι εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν, πριν από ενάμισι αιώνα

Το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού Μίδα ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ θα είναι στην Αστάνα για μία διάσκεψη για το συριακό, την οποία έχει διοργανώσει η κυβέρνηση της Μόσχας 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ