ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μετρό στο Βερολίνο όπου ένας άνδρας κλωτσάει από πίσω μία ανυποψίαστη γυναίκα ρίχνοντάς την κάτω απο τις σκάλες 

Οπως φαίνεται στο βίντεο ο άνδρας χωρίς καμία φανερή αιτία  και κρατώντας ένα μπουκάλι με αλκοόλ στο χέρι, επιτίθεται στην άτυχη γυναίκα, η οποία πέφτει άσχημα από τις σκάλες.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ  οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη ο οποίος είναι Βούλγαρος μετανάστης, ενώ η  αναίτια επίθεση στη γυναίκα είχε προκαλέσει την οργή του κόσμου που προσέφερε χρηματική αμοιβή σε όποιον έδινε πληροφορίες για το δράστη. 

Μεταξύ αυτών και ο  54χρονος μπόντιγκαρντ της Λέιντι Γκάγκα και της Σαρλίζ θερόν, Μάικλ Κουέρ, ανακοίνωσε πως έδωσε 2.000 ευρώ ως αμοιβή, ενώ και ένας γερμανός επιχειρηματίας ανακοίνωσε χρηματική αμοιβή .

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail  συνελλήφθη ως ύποπτος ο 27χρονος Σβετοσλάβ Στόικοβ, που διέφυγε στη Γαλλία και κρύφτηκε σε συγγενείς του στη Νίκαια. 
Λίγο αργότερα όμως, ο φερόμενος ως δράστης και πατέρας τριών παιδιών επέστρεψε στο Βερολίνο και επιβιβάστηκε με τη σύζυγό του σε ένα λεωφορείο, όπου τον αναγνώρισε ο  οδηγός που ήταν επίσης Βούλγαρος
Με τη βοήθεια άλλων επιβατών, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τους περίμενε στο Βερολίνο όταν το λεωφορείο έφτασε.
Ο Στόικοβ δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του, αλλά παραμένει ακόμη ασαφές αν έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στο περιστατικό ή όχι. 

Βάσει του γερμανικού νόμου, ο άντρας βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση από 6 μήνες έως και 10 χρόνια αν καταδικαστεί για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 26ης προς 27 Οκτωβρίου 2016 στις 12:20 πμ στο Σταθμό  Μετρό Hermannstraße  ενώ πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο πολλές αραβικές και τουρκικές ιστοσελίδες ισχυρίζονταν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν Γερμανός εναντίον μιας μουσουλμάνας κοπέλας που φορούσε μουσουλμανική μαντήλα. 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ