ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός συγκλόνισε την επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας νωρίς την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 97 ανθρώπους 

Σύμφωνα με αναφορές του Geological Survey των ΗΠΑ και άλλες πηγές ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  και έπληξε τα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας στη μικρή πόλη Μερέντου, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία.



Ο εθνικός οργανισμός περιορισμού των καταστροφών της Ινδονησίας δήλωσε ο 78 τουλάχιστον άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και δεκάδες άλλοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε κατεστραμμένα και υπό καταρρεύσει κτίρια.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. 
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Οι πρώτες εικόνες από την πληγείσα πόλη παρουσιάζουν ισοπεδωμένα σπίτια και τζαμιά, ενώ κόσμος περιπλανιέται στους δρόμους φοβούμενος να επιστρέψει στα σπίτια τους. 
Συνεργεία με τη βοήθεια εκσκαφέων προσπαθούν να διασώσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια, ενώ διπλασιαστεί τις τελευταίες ώρες, ο στρατός της Ινδονησίας στην προσπάθεια διάσωσης στα ερείπια δεκάδων καταρρεύσει και υπό κατεστραμμένα κτίρια. 
Σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την επαρχία Ατσέχμ η οποία σαρώθηκε από τον τρομερό σεισμό του 2004 και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ