Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ YUNUS EMRE


Το  Ινστιτούτο  Yunus Emre   έχει διδάξει την τουρκική γλώσσα σε περισσότερους από 99.000 ανθρώπους σε 40 χώρες από τότε που ιδρύθηκε το 2009.


Το Ινστιτούτο είναι μια τουρκική οργάνωση με 50 πολιτιστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο προσφέροντας καλλιτεχνικά, κοινωνικά και επιστημονικά προγράμματα. Κατέχει, επίσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις για την προώθηση της Τουρκίας και την τουρκική γλώσσα.

Φέρει το όνομά του από τον σημαίνοντα Τούρκο ποιητής και μυστικιστή, Γιουνούς Εμρέ.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτο Yunus Emre  , Σερέφ Ates, ανέφερε στο Πρακτορείο Anadolu: ότι"Υπάρχει ενδιαφέρον για την τουρκική γλώσσα και την Τουρκία σε όλο τον κόσμο. Τόσο οι Οθωμανοί ως ιστορική κληρονομιά όσο και η σύγχρονη Τουρκία προσελκύουν την προσοχή. "

«Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι μόνο διδασκαλία τουρκικών είναι επίσης να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι θα αγαπούν την Τουρκία και οι οποίοι θα είναι σε επαφή με την Τουρκία, και θα είναι σε θέση να εξηγήσουν τα επιχειρήματα της Τουρκίας προς τον κόσμο, "Ates δήλωσε, προσθέτοντας ότι κάθε ένας από τους υπαλλήλους τους είναι επίσης ένας πολιτιστικός πρεσβευτής.

Τα κέντρα Yunus Emre του εξωτερικού απασχολούν 322 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των 189 ντόπιων, στην εκτέλεση του έργων της διάδοσης και εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, προσθέτοντας: "Προς το παρόν έχουμε συμφωνίες με περισσότερες από 80 χώρες του εξωτερικού. Στέλνουμε τούρκους καθηγητές μέσω του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας. "

Ο Ates επεσήμανε επίσης ότι η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε αλλοδαπούς ήταν ένα θέμα που δεν είχε συζητηθεί πολύ πριν, και δήλωσε ότι αυτό άλλαξε με το Ινστιτούτο   Yunus  Emre .

Είπε ότι είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα  στην Άγκυρα για το πώς να διδάξουν τουρκικά σε αλλοδαπούς, και στη συνέχεια άρχισαν να το εφαρμόζουν και στο εξωτερικό.

Τα κέντρα  Yunus Emre  διδάσκουν μαθήματα τουρκικής γλώσσας, και την ακαδημαϊκή τουρκική χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, είπε ο Ates.

Ένα νέο κέντρο στη Μόσχα θα ανοίξει στις αρχές του 2017.

«Εμείς εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους στο εξωτερικό, που αποφοιτούν από το ειδικά στην Τουρκολογία. Έτσι, ο αριθμός των ανθρώπων που προτιμούν τουρκική αυξάνεται. Επειδή, μετά την αποφοίτησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο Γιουνούς Εμρέ, δήλωσε  ο"Ates .

Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές

Οι «Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές και ο κινηματογράφος έχουν μεγάλη επίδραση» στην εξάπλωση ενδιαφέρον στην τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, δήλωσε ο Ates.

"Χάρη σε αυτές τις σειρές και ταινίες, ο Τουρκικός τρόπος ζωής  προωθείται στο εξωτερικό. Αυτές οι σειρές  παρακολουθούνται κυρίως στα Βαλκάνια, στον αραβικό κόσμο, ακόμα και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και  στη Ρωσία.

"Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μαθαίνουν τουρκικά, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τουρκική σειρά", πρόσθεσε.

Ιλκέρ Γκιρίτ 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ