ΜΕ ΠΟΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ


Από την ακριτική Θράκη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και με πολλαπλά μηνύματα ξεκίνησε χθές,  την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας 


Η παρουσία του πρωθυπουργού στις ακριτικές περιοχές της χώρας στα σύνορα με την Τουρκία αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τον πολιτικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, όπως αυτός εκφράζεται κλιμακούμενος το τελευταίο διάστημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ωστόσο το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Άγκυρα,  δεν αποτελεί το μοναδικό που έχει στις αποσκευές του στη Θράκη.
Στόχος του ταξιδιού όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να τονιστεί η προσήλωση της κυβέρνησης στο ρόλο της περιφερειακής ανάπτυξης «και της βελτίωσης της ποιότητας και του βιοτικού επιπέδου στη Θράκη για την ευημερία των πολιτών χωρίς διακρίσεις, καθώς αυτό αποτελεί την καλύτερη θωράκιση της περιοχής».
Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη μία ημέρα πριν την άφιξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ανακοίνωσε τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ωστόσο, η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου, μία ημέρα μετά την έμμεση «απειλή» εκλογών με αποδέκτες κυρίως το σκληρό πυρήνα πέριξ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την αξιολόγηση και το χρέος, προσδίδει αναπόδραστα μία νότα προεκλογικού χαρακτήρα.
Ο πρωθυπουργός στη Θράκη επισκέφθηκε τον χώρο του λιμανιού της πόλης, όπου θα επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισής του και τα υπό εξέλιξη έργα για τον αγωγό TAP.



Επισκέφθηκε επίσης τον μειονοτικό οικισμό της Φιλλύρας, στον νομό Ροδόπης, όπου είναι η έδρα του δήμου Αρριανών. 
Στη συνέχεια αναχώρησε για την Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε αρχικά το μειονοτικό Γυμνάσιο Ξάνθης και στην συνέχεια,  το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».
Ο κ. Τσίπρας προήδρευσε σε σύσκεψη φορέων της Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, και στη συνέχεια  εγκαινίασε την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός εγκαινιάζει τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει ως φορέα διοργάνωσης τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Θράκη ολοκληρωθηκε με την εκφώνηση πολιτικής ομιλίας στο ξενοδοχείο Arcadia, στην Κομοτηνή.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ