Ο BARACK OBAMA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ


Σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκού Οίκου, ο  Αμερικανός πρόεδρος, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, στις 15 Νοεμβρίου
Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του και μάλιστα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.  
Η επίσκεψη θα είναι διήμερη
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το θέμα του χρέους.
Το γεγονός ότι ο Ομπάμα θα επισκεφθεί και τη Γερμανία, πυροδότησε φήμες ότι πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στο Βερολίνο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του χρέους, παρ΄ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί.
Αντιθέτως πιθανολογείται ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα για συμφωνία στο Κυπριακό πράγμα που επιθυμεί σφόδρα η Τουρκία σφού είναι ευνοική γι αυτήν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε λήγει και η θητεία του Μπαν Κι Μούν, γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και συνεχιστή του έργου του Κόφι Ανάν, αλλά και η θητεία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ