ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ QIN SHI HUANG DI


Σύμφωνα με νεώτερες έρευνες, φαίνεται πως οι 'Ελληνες έφθασαν στην Κίνα 1500 χρόνια  πριν τον Μάρκο Πόλο


Τέσσερις δεκαετίες μετά την ανακάλυψη των μυστηριωδών αγαλμάτων από τερακότα, στη βόρεια Κίνα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν ολόκληρο ρεαλιστικό στρατό από 8χιλ πήλινα αγάλματα που. 
Ομως αυτό δεν ήταν το μόνο καλά κρυμμένο  μυστικό  εκεί. 
Εκπληκτικές νεώτερες αποκαλύψεις τώρα, έρχονται να ξαναγράψουν την ιστορία του μεγάλου ηγέτη που δημιούργησε αυτό το στρατό, ως μέρος της τελευταίας κατοικίας του. 
Και μια ριζοσπαστική νέα θεωρία ισχυρίζεται ακόμα, ότι αλλοδαποί καλλιτέχνες είχαν εκπαιδεύσει τους τεχνίτες του.
Ο Qin Shi Huang Di γνωστός σήμερα ως ο πρώτος αυτοκράτορας, έχει αφήσει μια κληρονομιά που δεσπόζει στην κινεζική ιστορία. Μέχρι τη στιγμή που πέθανε το 210 π.Χ., είχε ενώσει όλα τα αντιμαχόμενα βασίλεια σε μια χώρα, έθεσε τέλος στην φεουδαρχία, και έχτισε το Σινικό Τείχος που απομένει σήμερα ως ένα μνημείο για τη δύναμή του.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό έργο του που για πρώτη φορά ήρθε στο φως το 1974, όταν όταν οι αγρότες αποκάλυψαν παράξενα σχήματα, ενώ έσκαβαν κοντά στην παλιά κινεζική πρωτεύουσα του Xianyang. 
Οι ανασκαφές τότε αποκάλυψαν τμήματα ενός μεγάλου ταφικού συγκρότηματος. 
Τρία τεράστια pits φιλοξενούν αρκετές χιλιάδες πολεμιστές, προφανώς έχοντας ως στόχο να προστατεύσουν τον αυτοκράτορα στην αιωνιότητα. 
Τα αγάλματα αυτά ήταν σε αντίθεση με οτιδήποτε αποκάλυψαν ποτέ πριν στην Κίνα. Και αυτό εγείρει ένα μεγάλο ερώτημα: Πώς θα μπορούσαν οι βασιλικοί καλλιτέχνες να έχουν καταλήξει σε μια τέτοια ιδέα;


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ζωντανές λεπτομέρειες των γλυπτών αυτών, «είναι απόδειξη της ελληνικής καλλιτεχνικής επιρροής.
Οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει μια ποικιλία προκλητικών ενδείξεων : ότι οι ακροβάτες από Terra-cotta και οι χάλκινες πάπιες, οι κύκνοι και οι γερανοί που αποκαλύφθηκαν στο βασιλικό ταφικό συγκρότημα παρουσιάζουν ενδείξεις ελληνικής επιρροής. 
Αλλωστε το ευρωπαϊκό DNA έχει ανακτηθεί από σκελετούς σε μια τοποθεσία στη βορειοδυτική Κίνα.



Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε μια θεωρία: Η έμπνευση για το στρατό από τερακότα μπορεί να προέρχεται από ξένους καλλιτέχνες οι οποίοι ταξιδεύοντας εξελλήνισαν τις περιοχές της Δυτικής Ασίας και έφθασαν στην Κίνα 1.500 χρόνια πριν Marco Polo. Αυτοί πιθανότατα είχαν εκπαιδεύσει τους τοπικούς τεχνίτες οι οποίοι είχαν επιπλώσει τον τάφο του αυτοκράτορα με αγάλματα. 









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ