ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΣΝΑ - ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ


Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου τύπου «Τσέσνα», το στίγμα του οποίου χάθηκε χθες το απόγευμα πάνω από την ορεινή Αχαΐα.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας σε απόσταση τριών χιλιομέτρων βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων 
Ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς. Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσεσνα, είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα. 
Οι έρευνες που έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ η πρωινή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων δυσκόλευε τις προσπάθειες των εναερίων και επίγειων μέσων.
Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε διευκρινίσει ότι συντρίμμια που είχε εντοπίσει το Super Puma κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, δεν αφορούν στο αγνοούμενο αεροπλάνο αλλά ήταν συντρίμμια παλαιότερου ατυχήματος.
Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και της 6ης ΕΜΑΚ με 10 άτομα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ παρείχε βοήθεια και ο δήμος Καλαβρύτων.
Ο 32χρονος πιλότος – εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ