ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ


Οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναγράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους τα Σκόπια με το ελληνικό όνομα  «Macedonia», παρά την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς.


Οι Βραζιλιάνοι αγνοώντας  τη σαφή οδηγία της ΔΟΕ πως το κρατίδιο των Σκοπίων  θα πρέπει να αναγράφεται ως FYROM ( έναν επίσης απαράδεκτο προσδιορισμό, δεδομένου ότι τα Σκόπια δεν υπήρξαν ποτέ "πρώην"... ) και χρησιμοποιούν τον προσδιορισμό  «MKD». 
Μάλιστα οι αναφορές με αυτή την ονομασία, ειδικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρίο 2016, είναι πολλές.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω θέμα έχει επισημανθεί ήδη από το υπουργείο Εξωτερικών και έχει ενημερωθεί ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες της ΔΟΕ και η ΠΓΔΜ να αναφέρεται  με το όνομα που έχει - κακώς - αναγνωριστεί  από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού το κρατίδιο δεν υπήρξε ποτέ " πρώην Μακεδονία" αλλά ονομαζόταν πάντα Vardaska ή Skopje.

Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά άλλαξε η συντομογραφία μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ