ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



Ένας 27χρονος Σύριος, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο ενός μουσικού φεστιβάλ στο Ansbach της Γερμανίας, την Κυριακή το βράδυ



Από την επίθεση δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, ενώ ο δράστης ανατινάχθηκε με τα εκρηκτικά που μετέφερε.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό υπουργό Εσωτερικών, Joachim Herrmann, ο άνθρωπος προσπάθησε να εισέλθει στο  μουσικό  φεστιβάλ Ansbach Open αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι αρχές προσπαθούν να επαληθεύσουν εάν ήταν μια επίθεση ισλαμιστών, ενώ όπως είπαν «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή είναι η περίπτωση," . 
Το γεγονός ότι έκανε μια απόπειρα κατά της ζωής των άλλων υποστηρίζει  αυτή την υπόθεση, πρόσθεσαν.

Η αίτηση ασύλου του νεαρού άνδρα , που έχει καταχωρηθεί στη Γερμανία, απορρίφθηκε πριν από ένα χρόνο. "Έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια και δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για άσυλο, αλλά παρέμεινε στη χώρα με άδεια  λόγω της κατάστασης στη Συρία», δήλωσε ο Εμανουέλ Chazé ανταποκριτής του France 24 .

Είχε ήδη αποπειραθεί να αυτοκτονήσει δύο φορές πριν την έκρηξη της Κυριακής, είπε ο υπουργός.
Τα κίνητρά μου όμως παραμένουν ασαφή, δεδομένης της  ποσότητας των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο σακίδιό του αλλά και των καρφιών που είχαν προστεθεί μέσα σ΄αυτά.

Αυτό είναι το τέταρτο βίαιο περιστατικό που συμβαίνει στη Γερμανία σε μια εβδομάδα. 
Την Παρασκευή, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο από έναν 18χρονο.
Νωρίτερα την Κυριακή, μία γυναίκα σκοτώθηκε σε Reutlingen στο Baden-Württemberg (νότια Γερμανία) από ένα σύρο πρόσφυγα 21 ετών οπλισμένο με ένα μαχαίρι. 
Την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε ένα τρένο από ένα νεαρό Πακιστανό που τους επιτέθηκε με τσεκούρι και μαχαίρι πριν πυροβοληθεί από την αστυνομία.










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ